ГО Гідно завершує створення унікального інструменту, який виявлятиме російські наративи

Волошин
26 липня 2022 р.

Скоро слідкувати за постійною зміною настроїв російської пропаганди стане значно простіше

Логотипи

Екскурс в історію

Команда громадської організації “Гідно” зараз перебуває на фінальній стадії зі створення інструменту, який дасть змогу виявляти прокремлівські наративи за ключовими словами, а також відслідковувати динаміку та настрої російської пропаганди.

Про це заявив директор ГО “Гідно” Олександр Волошин.

Інструмент створюється в рамках реалізації проекту “Моніторинг кремлівських наративів та пропаганди в українських ЗМІ, соціальних мережах та у публічних виступах осіб. Фаза 1” за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Після завершення створення інструменту уповноважені державні органи отримають дієвий механізм, який допоможе побудувати ефективну стратегію української інформаційної політики і протистояти ворогу на пропагандиському фронті.

“Аналіз російської пропаганди наразі дуже важливий для нашої держави, оскільки розуміння того, яким чином діє ворог, дозволяє нам вибудовувати ефективну стратегію інформаційної політики в умовах війни. Тому дані, які ми збираємо, аналізуємо і впорядковуємо, становлять інтерес для наших органів державної влади. Наразі ми вже знаємо про зацікавленість до цієї інформації з боку Ради національної безпеки та оборони”, - зазначив Олександр Волошин.

Зазначимо, що 24 лютого 2022 року росія здійснила не лише широкомасштабний наступ на Україну, але й з новою силою вдарила по Україні різноманітними прокремлівськими наративами, що поширювались у різноманітний спосіб, але повторювали насправді лише те, що в інтересах рф.

Відтак, виявлення, розуміння проросійських наративів та динаміки їх зміни є важливим в тому числі для органів державної влади для формування ефективної інформаційної політики та протидії поширенню дезінформації.

Ця публікація підготовлена у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ГО «Гідно» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Волошин Олександр

Виконавчий директор

Готуємо масштабну інструкцію, яка допоможе отримати «права водія» без хабарів та поставити на місце махінаторів!